Kies uw land en taal
Kies uw land en taal
PRINCE2
p2 prince2 opleiding, prince2 certificaat, prince2 certificering, prince2 training, prince2 projectmanagement

PRINCE2 opleiding en certificering

PRINCE2 (Projects IN Controlled Environment) is een gestructureerde methode om projecten efficiënt en effectief te managen.

Mid-2017 is de ge-update PRINCE2 handleiding met nieuwe Foundation en Practitioner examens uitgekomen. Dit is de eerste grote update van PRINCE2 sinds 2009. QRP International biedt de volledige PRINCE2 opleiding aan aan kandidaten die op zoek zijn naar een PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Practitioner opleiding en certificering.

PRINCE2 (Projects IN Controlled Environment) is een gestructureerde methode om projecten efficiënt en effectief te managen.  Het is een algemene best-practice benadering voor het managen van zeer uiteenlopende projecten.  PRINCE2 is de ‘de facto’ standaard wereldwijd om projecten te organiseren, te managen en te controleren.

In ieder project komen variabelen voor, daarom zijn er bij een project verschillende aspecten die beheerd moeten worden. PRINCE2 is een geïntegreerd kader van processen en thema’s dat een handvat biedt voor het plannen, delegeren, toezicht houden en beheren van deze aspecten binnen een project.

ORGANISATIES

Verbeter uw Business met PRINCE2 projectmanagment

 • Met behulp van PRINCE2 certificering worden projecten duidelijk aangepakt. PRINCE2  helpt bij het rapporteren en managen van projecten. Dit bespaart tijd en moeite;
 • Een PRINCE2 training verhoogt het bewustzijn van de medewerkers rond hun rollen en verantwoordelijkheden tijdens de projectmanagementlevenscyclus;
 • PRINCE2 certificering biedt een waardevol diagnose-proces dat de borging en beoordeling van projectwerk, het oplossen van problemen en het houden van audits vergemakkelijkt;
 • Een PRINCE2 training helpt het vertegenwoordigen van de stakeholders tijdens de planning en besluitvorming;
 • Werknemers met een PRINCE2 certificaat zorgen voor meer doeltreffende betrokkenheid van de stakeholders bij de goedkeuring van een project en tijdens het projectmanagement.

INDIVIDUEN

Verbeter uw Projecten & Carriere met een PRINCE2 training

 • Tijdens een PRINCE2 training leert u om projecten te managen of in een projectomgeving te werken.
 • PRINCE2 projectmanagement zorgt ervoor dat de teamleden zich concentreren op de uitvoerbaarheid van het project en bekend zijn  met de zakelijke doelstellingen;
 • PRINCE2 projectmanagement zorgt voor een samenhangende aanpak van het project. Ook vergemakkelijkt het de mobiliteit van medewerkers en zijn de gevolgen van personeelswijzigingen beperkt;
 • Een PRINCE2 training helpt de communicatie en controle te verbeteren en ontwerpt plannen en rapporten om op ieder niveau binnen het projectteam en de stuurgroep;
 • Met PRINCE2 lost u makkelijker problemen en kwesties op en kunt u zich volledig concentrerens op de levensvatbaarheid van het project;
 • Met een PRINCE2 certificering evalueert u de projectportfolio om duidelijkheid te scheppen en verbeteringen aan te brengen.

PRINCE2 certificering voordelen

 • PRINCE 2 projectmanagement zorgt voor een georganiseerde en gecontroleerde start. Ook maakt het dat er een geldige reden is voor het project en dat alle mensen en middelen georganiseerd zijn.
 • PRINCE2 projectmanagement zorgt voor een georganiseerde en gecontroleerde uitvoering. Nadat het project georganiseerd en gestart is zorgt PRINCE2 ervoor dat de geldigheid van het project wordt behouden. De verrichte werkzaamheden worden hier op afgestemd en gecontroleerd tijdens de projectcyclus.
 • PRINCE2 projectmanagement zorgt voor een georganiseerd en gecontroleerd einde. Een gecontroleerd einde is altijd beter dan de natuurlijke neiging om af te glijden naar de levensduur van het product van een project.
 • PRINCE2 projectmanagement biedt regelmatige evaluaties van de vooruitgang ten opzichte van het plan en ten opzichte van de Business Case.
 • PRINCE2 projectmanagement biedt flexibele beslissingsmomenten.
 • PRINCE2 projectmanagement biedt een gecontroleerd beheer van afwijkingen van de projectplannen dankzij het management by exception principe.
 • PRINCE2 projectmanagement verhoogt de betrokkenheid van het management en stakeholders.
 • PRINCE2 projectmentent zorgt voor goede communicatie tussen het project management team, de stakeholders, en de rest van de organisatie.

Onderdelen PRINCE2 opleiding

Tijdens de PRINCE2 opleiding worden de volgende belangrijke elementen uitgelegd:

 • 7 Processen vormen de basis van de PRINCE2 projectmanagement methode
 • 7 Principes die de basis vormen van een goede methode voor het managen van projecten
 • 7 Thema’s, kennisgebieden die specifieke belangrijke gebieden van project management ondersteunen

Literatuur en Business boeken

Bekijk ze hier

Gevalstudie
en Witboek

Ga naar de download area

CONSULTANCY

PRINCE2 certificering op maat

QRP International biedt advies, coaching en PRINCE2 opleidingen door een PRINCE2 projectmanagement gecertifieerde consultant.  Op deze manier kunnen we zowel uw individuele als organisatorische mogelijkheden verbeteren.

Naast training en opleiding, bieden we een totaaloplossing om de grondbeginselen van de PRINCE2 training aan te passen aan uw bedrijfsbehoeftes.

Ontdek meer

MEER INFORMATIE

Vraag ons om meer informatie

Indien u vragen heeft of uw wil meer informatie ontvangen, aarzel dan niet om ons te contacteren door gebruik te maken van het onderstaande formulier.

Naam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Uitleg