Kies uw land en taal
Kies uw land en taal
Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste inspirerende en positieve nieuws en informatie over de nieuwste ontwikkelingen in de PM en IT wereld.

Datum: 12/11/2021
Profiteer van -30% op je favoriete trainingen! Korting geldig van 15 tot 30 November 2021. Zoals elk jaar vindt Black Friday over de hele wereld plaats op de dag na Amerikaanse Thanksgiving: in 2021 is het dus vrijdag 26 november dat deze geweldige dag van promoties valt. Dit jaar is voor iedereen al moeilijk genoeg geweest en we hebben besloten om van de gelegenheid gebruik te maken om je 30% korting aan te bieden op sommige van onze trainingen;

Virtueel klaslokaal

E-learning

97% van de besluitvormers en 84% van de deelnemers zegt dat het behalen van certificering een positieve impact heeft. De efficiëntie en de werknemerstevredenheid verbetert enorm, dus waar wacht je nog op?! Het is tijd om wat plezier te hebben en 2021 met een hoogtepunt af te sluiten!
Lees meer
Datum: 01/07/2021
De tijd van mooi weer, lange avonden en buitenactiviteiten staat voor de deur, zomer. De zomer gaat op de een of andere manier altijd gepaard met het bereiken van doelen. 'Het perfecte zomer lichaam', 'de leukste vakantie' of alle 'achtergelaten klusjes afmaken’. Maar wat als je dit jaar overweegt een professioneel doel te bereiken? De zomermaanden lijken kort en zitten altijd boordevol leuke weekenden, vakanties en uitstapjes. Maar tegelijkertijd is de zomer ook de tijd waarin er meer tijd is om te ontspannen en tijd om je voor te bereiden op de drukke laatste maanden van het jaar. Dus, hoe combineren we dit alles, een doel, een ontspannen mindset en wat meer vrije tijd. Wat als je deze tijd gebruikt om een certificering te behalen die je kan helpen je carrière te ondersteunen en je capaciteiten te verbeteren? Het is meer dan logisch dat niemand zijn zomerdagen in een klaslokaal of achter gesloten deuren in zijn thuiskantoor wil doorbrengen. Dus wat als je 's avonds, 's ochtends vroeg of een snel uurtje tijdens de lunch zou kunnen studeren? E-learning kan jouw zomer doel zijn!

PRINCE2 en ITIL 4 Foundation E-learning

QRP België heeft momenteel twee trainingen die we aanbieden via E-learning, andere zijn in ontwikkeling en zullen later dit jaar van live gaan. Momenteel bieden wij de PRINCE2 E-learning (Foundation, Practitioner en Combi) en de ITIL 4 Foundation aan. Beide trainingen zijn beschikbaar in het Engels en in het Frans en bevatten de voucher voor het online examen. Je hebt zes (tien in het geval van de PRINCE2-combi) maanden om de training en het examen af te ronden en je bent volledig vrij om je training te plannen zoals bij jouw situatie past.

PRINCE2

PRINCE2 (Projects IN Controlled Environment) is een gestructureerde methode voor het effectief en efficiënt managen van projecten. PRINCE2 wordt wereldwijd breed toegepast. PRINCE2 wordt gebruikt door organisaties in zeer uiteenlopende industrieën en sectoren. PRINCE2 projectmanagement helpt bij het succesvol opleveren van projecten van elke omvang of complexiteit. De PRINCE2 certificering is gebouwd op basis ervaring en kennis en biedt de essentie voor het beheren van ieder type project. PRINCE2 biedt controles en breekpunten om succesvol te werken binnen een project. Daarnaast biedt PRINCE2 een gemeenschappelijke taal, om het projectmanagement te vereenvoudigen. PRINCE2 projectmanagement is flexibel, ongeacht het type of de schaal van het project. De PRINCE2 opleiding is gebaseerd op zeven principes, thema’s en processen en biedt begeleiding in het beheren van succesvolle projecten. PRINCE2 kan worden aangepast aan specifieke vereisten van het project.

ITIL 4 Foundation

ITIL® is wereldwijd de meest algemeen bekende methode voor IT-service management en wordt door miljoenen professionals gebruikt. Al meer dan 25 jaar biedt ITIL organisaties praktische begeleiding om IT-services te verbeteren. ITIL training is fundamenteel voor bedrijven, maakt transformatie mogelijk en helpt organisaties waarde te realiseren. De laatste versie van het framework, ITIL 4, is gebaseerd op gerenommeerde ITSM-praktijken. De ITIL certificering breidt zich uit naar de bredere context van klantervaring, value streams en digitale transformatie. ITIL 4 staat open voor nieuwe manieren van werken, zoals Lean, Agile en DevOps. ITIL 4 is het vervolg op ITIL v3. ITIL 4 biedt een praktische en flexibele basis om organisaties te ondersteunen tijdens een digitale transformatie. ITIL biedt een end-to-end IT-bedrijfsmodel voor de levering en exploitatie van technische producten en diensten en stelt IT-teams in staat een cruciale rol te blijven spelen in een bredere bedrijfsstrategie.

Zomeraanbieding 2021

QRP heeft als doel om professionals te helpen groeien en zich continu te ontwikkelen. Daarom willen we je professionele doelen voor deze zomer ondersteunen. Hiervoor geven we nu 10% korting op alle E-learning. Beschikbaar voor juli en augustus, mis deze kans om te leren en je vaardigheden te verbeteren niet!
Lees meer
Datum: 31/05/2021
"Is het mogelijk om te leren hoe je beter kunt omgaan met verandering in een agile wereld?". Dit was de vraag die Melanie Franklin, gerenommeerd Agile & Change Management expert, heeft omgezet in een antwoord. In 2014 publiceerde ze het boek “Agile Change Management – ​​een praktisch raamwerk voor succesvolle verandering planning en implementatie”. Het boek biedt een benadering voor het managen van transformationele verandering initiatieven, waarbij veel van de ideeën uit de agile frameworks worden gebruikt. Dit boek heeft geleid tot de creatie van de training en certificering Agile Change Agent. Twee jaar geleden hadden we de kans om Melanie Franklin te interviewen en vandaag kondigen we met trots de lancering van de Agile Change Agent opleidingen aan.

Agile Change Agent: een agile benadering van verandering

Een Agile benadering van verandering gaat over het bewerkstelligen van verandering in iteratieve fases. Volgens Melanie Franklin gaat Agile Change Management over het aanvaarden dat in deze wereld waarin alles zeer snel verandert, het geen goed idee is om te proberen elke verandering in detail vooraf te plannen. De Agile Change Agent opleiding & certificering biedt richtlijnen voor diegenen die aan een verandering willen deelnemen. De opleiding geeft inzicht in het plannen en beheren van alle activiteiten die nodig zijn om verandering op een Agile manier te ontwerpen, te leveren en toe te passen. De training geeft antwoord op de vragen “Wat maakt een verandering succesvol?” "Wat moeten we echt weten om een ​​verandering succesvol te maken?" “Hoe kunnen we onze veranderingen managen in een agile wereld?”. De missie van deze opleiding is om duidelijk te maken dat het er niet om gaat wat je moet doen, maar hoe je het moet doen en de technieken die je hierbij kunt gebruiken.

Ben jij een Agile Change Agent?

Je bent een change agent als je verantwoordelijk bent voor het creëren van nieuwe manieren van werken als resultaat van een projectinvestering. Of als je een rol in verandermanagement vervult, waarbij je identificeert wat er gedaan moet worden door degenen die de verandering in werk gaan voelen. Echter, je bent ook een change agent als je te maken krijgt met veranderingen in sales, marketing, HR, finance of andere afdelingen. Je bent een change agent als je tijdens je dagelijkse prioriteiten  de  bestaande werkwijzen aanpast om aan de huidige klantvraag te voldoen. Maar je ook je collega’s mobiliseert om deel te nemen aan de veranderingen die de organisatie maakt / besluit. Je treedt in deze situaties op als zogenaamde 'change agent'. Door activiteiten voor effectief verandermanagement te begrijpen en deze op te nemen in het Agile-projectplan, vergroot je de kans dat de deliverables van het project worden aangenomen in new business als ‘gebruikelijke werkmethoden’. Professionals worden misschien geen Change Agents genoemd, maar het punt is dat ze naast hun dagelijkse werk een rol hebben om verandering te helpen realiseren en uiteindelijk verandering te integreren in de huidige manier van werken.

Waarom is de Agile Change Agent relevant voor jou;

 • Agile en verandering praktisch uitgelegd
 • De opleiding bevat veel probleemoplossende technieken
 • Je kunt profiteren van een praktische kit met technieken, checklists en hulpmiddelen, zodat je direct na het verlaten van de opleiding kan beginnen met het beheren van je veranderprojecten
 • De training helpt degenen die verstand hebben van verandering om Agile te begrijpen, en degenen die verstand hebben van Agile te leren over verandering
 • Je kunt een kwalificatie op je cv krijgen die bewijst dat je vaardigheden hebt in Agile en verandermanagement - de twee meest populaire onderwerpen in het bedrijfsleven van vandaag.

Meer informatie? Bezoek onze Agile Change Agent pagina.

Lees meer
Datum: 13/04/2021
Weet je wat we graag doen? Jou stimuleren om professioneel te groeien en je te helpen beslissen over de best practices die jouw bedrijf voor altijd zal veranderen. Om dit te doen, bieden we kwalitatief uitdagende inhoud die de verschillen tussen alle mogelijkheden die er zijn uitlegt. We vragen onze trainers om duidelijk en diepgaand te communiceren wat de voordelen zijn van een bepaalde certificering. We realiseerden ons dat de beste manier om deze informatie te communiceren is door middel van (online) evenementen. Gratis en niet commercieel, hopen we je te stimuleren om na te denken over de verschillende mogelijkheden die bij jouw behoeften passen.

User Groups 

Verschillende organisaties en professionals blijven hun behoefte aan informatie, vergelijking en voorbeelden aan ons kenbaar maken. Om aan deze behoeften te voldoen, zijn de PMO User Group en de ITIL User Group ontstaan. We communiceren met onze User Groups door middel van het PMO User Group Bulletin en het ITIL User Group Bulletin die we regelmatig versturen. Hierin verwijzen we naar de laatste blogposts, belangrijke certificering updates / nieuws en proberen we de interactie tussen professionals te vergroten. Maar wat nog belangrijker is, is dat we ook User Group-evenementen organiseren. De PMO User Group-evenementen en de ITIL User Group-evenementen worden regelmatig gehouden en hebben als doel een breed scala aan onderwerpen te bespreken die verband houden met het PMO of ITIL. Geen van deze evenementen is hetzelfde, we proberen constant een interactief en uitdagend evenement aan te bieden. We nodigen sprekers uit die een case study delen, zetten break-out rooms op voor discussies of organiseren kleine workshops / games. Klik hier om je te registreren voor de volgende PMO User Group - From Poject to Portfolio Management (EN) en hier voor de volgende ITIL User Group - Using ITIL to improve co-creation game with business (EN).

Events en event recordings

Elk kwartaal proberen we minimaal één (online) evenement te organiseren over een van de Best Practice methodologie trainingen die we geven. Dit is een evenement dat een grote groep mensen bereikt en meestal in webinar-format. We nodigen onze trainer of een andere expert uit om een inzichten te delen over een specifiek onderwerp dat op dat moment veelbesproken is. Aan het einde van het evenement worden deelnemers uitgenodigd om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met de spreker. Op deze manier proberen we alle vragen te beantwoorden en echt inzicht te geven in hoe de best practice jou kan helpen om jouw bedrijfsdoelen te bereiken. We ontdekten dat het erg handig was om deze evenementen op te nemen, om de opname later te kunnen delen met degenen die de live-evenementen hebben gemist. Graag nodig ik je uit om een kijkje te komen nemen bij het evenement dat we het afgelopen jaar hebben georganiseerd. How to apply PRINCE2 virtually? (EN) We nodigden onze expert Project Manager en geaccrediteerde trainer Stijn Janssens uit om te praten over online projecten, specifiek met het gebruik van PRINCE2. Tijdens dit interessante webinar behandelde hij onderwerpen als communicatie, veranderingen van processen en geleerde lessen. Bekijk de recording hier. Agile Frameworks (EN) De term Agile stimuleert altijd discussie, er zijn veel verschillende meningen en perspectieven. We vroegen onze deskundige en geaccrediteerde trainer Kim Delgadillo om eens en voor altijd uitleg te geven over de verschillende Agile Frameworks. Tijdens het webinar gaat Kim in op Scrum, Kanban, Design thinking, SaFe en natuurlijk AgilePM. Bekijk de recording hier. Scrum master by APMG (EN) SCRUM is een methodologie die de manier van werken voor duizenden organisaties heeft veranderd. Het helpt bij het stellen van prioriteiten en resultaten. Een van de belangrijkste rollen binnen de SCRUM-opzet is de SCRUM Master, maar wat doet hij / zij eigenlijk? In dit webinar neemt onze expert Kim Delgadillo je mee op reis in de wereld van de SCRUM Master, de rol en verantwoordelijkheden. Bekijk de recording hier. What is PMP and why should I invest in it? (EN) De PMP-certificering is een zeer prestigieuze certificering. PMP is geen methodologie, maar een benadering van projectmanagement in het algemeen. PMP-gecertificeerd worden is niet eenvoudig en vraagt om doorzettingsvermogen. In dit webinar legt onze deskundige en geaccrediteerde PMP-trainer Xavier Heusdens de ins en outs van de PMP-certificering uit. Bekijk de recording hier. PMP Panel discussion (EN) PMP wint steeds meer terrein in België en de certificering dekt projectmanagement van begin tot eind. Met de lancering van zowel het nieuwe examen als de nieuwe PMBoK in 2021 is de certificering relevanter dan ooit. Om informatie te bieden over het brede bereik en de toepassingen van de PMP-kennis hebben we een paneldiscussie georganiseerd. De experts bespraken verschillende onderwerpen met elkaar, maar we vroegen het publiek ook om te communiceren en vragen te stellen. Bekijk de recording hier.
Lees meer
Datum: 19/01/2021

Axelos publiceerde onlangs de 5e editie van de MSP-guide, die sinds 2011 niet meer is bijgewerkt. De nieuwe editie speelt daarmee slim in op een aantal veranderingen die sindsdien in de wereld van programma- en projectmanagement hebben plaatsgevonden.

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gepubliceerd dat wijst op het lage slaagpercentage van programma's, of het nu gaat om transformationele of grootschalige programma's. Door de digitale revolutie, de snelheid van verandering, de opkomst van flexibele (Agile) werkmethoden en de toegenomen volatiliteit en onzekerheid van diverse markten is de behoefte ontstaan aan een vorm van programmabeheer dat aan deze eisen voldoet.

Deze nieuwe editie helpt huidige en toekomstige programmamanagers, en vele andere functies, bij het ontwerpen, plannen, leiden en uitvoeren van hun programma's en helpt zo organisaties om hun transformatieprogramma tot een echt succes te maken.

De benadering van innovatie

Na enkele jaren zonder updates, is de nieuwe MSP-guide volledig herschreven door alle aspecten van de vierde editie te herzien. Elk aspect is bijgewerkt om begeleiding te bieden in de moderne context van allerlei organisatietypes.

De nieuwe guide ondersteunt zowel programmamanagers als andere sleutelfiguren binnen verschillende organisaties. De guide helpt professionals bij het ontwerpen, plannen, begeleiden en uitvoeren van hun programma's om het succes van organisaties te waarborgen. In de guide vind je onder andere;

 • De voordelen van de MSP-methode van de vijfde editie
 • Hulp om projecten en programma's af te stemmen op de organisatiestrategie
 • Een rigoureuze benadering voor het beheer van voordelen door rolwisselingen te vergemakkelijken
 • Een passende verdeling van verantwoordelijkheden en verplichtingen
 • Hoe je organisatorische wendbaarheid kunt vergroten
 • Hulp bij het begrijpen van de bijbehorende risico's van een programma
 • Een voorbeeldpraktijk die is getest bij de succesvolle implementatie van een organisatieverandering door de toepassing van Programmamanagement.

MSP 4 versus MSP 5

De essentie van wat een programma is, blijft hetzelfde als bij de 4e editie. Een programma is tijdelijk, het is resultaat- en baten gericht en het houdt zich bezig met het leiden van verschillende, veruiteenlopende projecten.. De basisconcepten (principes, thema's en processen) vormen ook in de vijfde editie de algemene structuur van de guide. Deze zijn echter herzien met inachtneming van de volgende principes:

 • Zorg ervoor dat MSP aanpasbaar en flexibel blijft en kan worden gebruikt in een breed scala aan organisaties en omgevingen. Er zijn veel en gevarieerde drijfveren voor verandering, en de MSP-benadering van programmamanagement moet ervoor zorgen dat de investering van de organisatie in verandering verstandig wordt beheerd.
 • Richtlijnen bieden voor een breed scala aan investeringen die baat hebben bij programmabeheer, in het besef dat het woord "programma" veel verschillende betekenissen heeft voor organisaties en dat andere termen dan "programma's" door deze organisaties kunnen worden gebruikt.
 • Benadruk het incrementele karakter van een programma en laat zien hoe MSP cyclische progressie naar de gewenste toekomstige toestand mogelijk maakt. Organisaties zijn complex, de externe context is in opkomst en het leveren van voordelen en waardecreatie kan in het algemeen niet worden bereikt door een reeks lineaire stappen.
 • Stel programmateams in staat om de vele manieren te herkennen waarop output en veranderingen kunnen worden geleverd, inclusief iteratieve (Agile), traditionele en hybride benaderingen.
QRP biedt de MSP 5th edition training, lees hier meer over de opleiding. Overige vragen? Neem direct contact met ons op.
Lees meer
Datum: 20/01/2021

Voorbereiding op het PMP®-examen is geen gemakkelijke taak. Het vereist toewijding en toewijding en de juiste trainingsaanbieder kan het verschil maken.

De opleidingsaanbieder bereidt je voor op het examen en stelt je in staat om je examenaanvraag met succes in te dienen. Om je aan te melden voor het PMP-examen, moet je onder andere kunnen bewijzen dat je 35 uur projectmanagementtraining hebt gevolgd.

Waarom QRP?

QRP is een door PMI geautoriseerde trainingspartner (ATP). Om deze aanduiding te behouden, moeten we voortdurend voldoen aan strenge normen voor kwaliteit en effectiviteit. Als ATP hebben we het PMI Train the Trainer - PMP Exam Prep®-programma afgerond en gebruiken we door PMI ontwikkelde cursusinhoud.

Trainen met een geautoriseerde partner zorgt dat de training voldoet aan de volgende eisen:

 • Een volledig betrouwbare trainings organisatie
 • Hoogwaardige door PMI ontwikkelde cursusinhoud
 • Door PMI-goedgekeurde instructeur

Wat u van ons kunt verwachten:

 • Kwaliteitsopleiding
 • Gelicentieerde inhoud voor Project Management Professional (PMP) ®
 • Online leermiddelen zoals quizzen, kennischecks en video's
 • Trainers met een licentie waaruit blijkt dat ze door PMI goedgekeurde instructeurs zijn
 • Bijstand van de trainer bij het examenabonnement
 • PMBOK (laatste editie)

Twijfel je nog steeds?

QRP heeft als doel om professionals te ontwikkelen, dat betekent automatisch dat wij onszelf ook constant ontwikkelen. Wij streven ernaar om onze klanten de beste service te bieden. Als ATP van PMI zijn wij in staat om jou de beste training te bieden. We zullen je begeleiden bij het behalen van de PMP-certificering omdat:

 • Onze PMP-cursussen omvatten de PMBoK (Project Management Body of Knowledge) in zijn laatste editie (6e editie voorlopig, 7e editie zodra deze gelanceerd zal worden), wat meestal een goede praktijk vertegenwoordigt voor de meeste projecten.
 • Elke PDU-claim die wordt ingediend tegen een cursus die door QRP wordt gegeven, wordt automatisch zonder audit door PMI geaccepteerd.
 • Je kunt kiezen uit verschillende cursusformaten: we bieden klassikale, virtuele en bedrijfstrainingen.
 • QRP heeft 20 jaar ervaring in het geven van projectmanagementtrainingen over de hele wereld.
 • Onze trainers worden zorgvuldig geselecteerd uit ons gespecialiseerde netwerk. De meeste trainers zijn geaccrediteerd voor meerdere Best Practices.
 • We ontwikkelen voortdurend uitdagende content en evenementen over PMP en gerelateerde activiteiten om een ​​andere invalshoek van het trainingsmateriaal te bieden, het peer-to-peer leren te vergroten en jouw PM-horizon te verbreden. Registreer je hier voor onze aanstaande paneldiscussie over PMP (Engels) en de toegevoegde waarde van de certificering.

QRP biedt klassikale, virtual live en bedrijfstrainingen. Bekijk hier ons PMP aanbod voor alle details! Voor vragen kunt je direct contact met ons opnemen.

Lees meer

Evenementen

​Bekijk onze ​Evenementen

We hebben duizenden professionals geholpen bij het verbeteren van hun vaardigheden. Wij kunnen ook u helpen.

Schrijf u in voor uw Nieuwsbrief en kies welke inhoud u wil ontvangen: PPM Management, IT Service Management of beiden! 1 keer per maand zal u speciale aanbiedingen, artikels, white papers, webinars en event uitnodigingen ontvangen. Geen spam, enkel professioneel advies van uw QRP team.

Houdt contact met de community
Volg ons op Linkedin and Twitter

Nieuws

Lees het Laatste Nieuws

Evenementen

Bekijk onze Evenementen
Go to Top