Kies uw land en taal
Kies uw land en taal
Home/Nieuws
Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste inspirerende en positieve nieuws en informatie over de nieuwste ontwikkelingen in de PM en IT wereld.

Datum: 29/04/2020
QRP International organiseert graag evenementen waarmee we u stimuleren te professioneel te blijven groeien. We zetten uw training buiten de klas voort en betrekken u actief bij alles omtrent de 'Best Practice' methodes. Helaas moeten we veel van onze 'real-life' evenementen uitstellen tot latere datum dit jaar. Maar we hebben een andere manier gevonden om u toch van 'food for thought' te voorzien; online evenementen!  We hebben niet alleen al onze trainingen omgezet naar ons 'virtuele klaslokaal', we hebben ook een reeks webinars gepland om u te inspireren. De geplande webinars zijn de volgende;

30 April, 11.00 AM; How to apply PRINCE2 Virtually? (engels)

Onze deskundige en geaccrediteerde trainer Stijn Janssens helpt u PRINCE2 virtueel toe te passen. Hij behandelt onderwerpen zoals communicatie, proceswijzigingen en 'lessons learned'. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. Klik hier om de volledige webinar recording te bekijken. Lees ook de blogs (engels) die Stijn Janssens schreef over PRINCE2 en virtuele projecten. Blog: PRINCE2 Principles applied to virtual projects Blog: Communication in virtual projects

19 Mei, 16.30 PM; Agile Frameworks (engels)

De term Agile roept altijd ruimte op voor discussie. Er zijn veel verschillende meningen en perspectieven. Kunt u bijvoorbeeld uitleggen wat Agile voor u en uw organisatie betekent? We hebben onze deskundige en geaccrediteerde trainer Kim Delgadillo gevraagd om voor eens en altijd uit te leggen wat de verschillende Agile Frameworks inhouden. Ontdek wat bij uw organisatie past! Schrijf u hier gratis in!

2 Juni, 16.30 PM; SCRUM Master by APMG (engels)

SCRUM is een framework dat de manier van werken voor duizenden organisaties heeft veranderd. Het helpt prioriteiten te stellen en te focussen op de 'delivery'. Een van de belangrijkste rollen binnen het SCRUM-framework is de SCRUM Master, maar wat doet hij/zij eigenlijk? We hebben onze expert Kim Delgadillo gevraagd om je tijdens een gratis webinar mee te nemen om reis in de wereld van de SCRUM Master. Schrijf u hier gratis in! Meer lezen over SCRUM? Volg onze LinkedIN-pagina en blijf of de hoogte of lees deze blog! (engels)

23 Juni, 16.30 PM; Trial and error; applying ITIL 4 (engels)

Je hebt de opleiding gevolgd, het examen gehaald en bent nu de trotse eigenaar van een ITIL 4 certificaat. Maar wat nu? Hoe ITIL 4 toe te passen aan uw dagelijkse werkzaamheden? ITIL 4 is gemaakt om to 'adopt & adapt' aan uw organisatie, makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben onze expert Kais Albassir uitgenodigd om u op weg te helpen tijdens een online ITIL 4-user evenement. Kais zal zijn mening geven over het gebruik van ITIL 4, maar dat is niet alles. We zullen ook ruimte vrijmaken voor discussie en vragen. Kom voorbereid! Schijf u hier gratis in! Voor vragen, neem direct contact met ons op.
Lees meer
Datum: 26/03/2020
De huidige pandemie brengt allerlei verschillende uitdagingen met zich mee. Een van deze uitdagingen is dat we momenteel allemaal sterk worden aangeraden om homeworking toe te passen waar mogelijk. Vergaderingen worden geannuleerd, plannen worden gewijzigd en 'Business as usual' wordt onderbroken. Ook wij als QRP International moeten de planning van onze vormingen aanpassen. De pandemie was echter ook het laatste zetje die we nodig hadden om eindelijk te werken aan een plan dat we al een tijd hebben liggen; Virtuele klaslokalen. Vanaf heden kunnen we al onze vormingen virtueel aanbieden! We hebben dezelfde trainers, dezelfde uitdagende leermethodes en dezelfde energie. Het enige verschil is dat u en de andere deelnemers allemaal op verschillende locaties zitten.

Onze Virtueel Klaslokaal

We doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen. Met deze kernwaarde in ons achterhoofd hebben we het Virtuele Klaslokaal ontwikkeld. We willen u de best mogelijke leerervaring bieden. Om deze reden hebben we besloten om niet zomaar de klassikale cursussen op locatie te digitaliseren, maar we hebben we de planning iets veranderd. Onze Virtual Classroom-cursussen zijn gemaakt uit een mix van live-training sessies en huiswerk. Dit omdat we denken dat u niet acht uur lang achter uw webcam wilt zitten. De ochtend- of middag sessies worden live gegeven en dit is het moment waarop de trainer de methodiek uitlegt. Dit is uw kans om vragen te stellen aan de trainer en in gesprek te gaan met de andere deelnemers. Het andere dagdeel pas je actief toe wat je hebt geleerd door middel van het huiswerk. Om dit huiswerk te maken, gebruiken we tools die het gemakkelijker voor je maken om te studeren en die AI-gestuurde examen simulaties hebben. Na het afronden van de vorming bent u klaar om het examen af te leggen!

Hoogwaardige oplossing

De Q in QRP staat voor Quality (kwaliteit), dus kwaliteit is wat we leveren. We gebruiken een geavanceerde e-learning software en bieden een cursus aan die voldoet aan onze kwaliteitsnormen. Zoals u verwacht, wordt de cursus gegeven in het Nederlands / Engels en Frans. De vormingen in ons Virtuele Klaslokaal worden gegeven door onze trainers, zeer ervaren en nog steeds actief in hun respectieve vakgebied. De cursussen bevatten voorbeelden van situaties uit het bedrijfsleven en zijn aangepast aan de groep deelnemers om hen de best mogelijke ervaring te bieden.

Grijp nu je kans!

Mogelijks heeft u met de huidige veranderingen in uw 'Business as usual' wat tijd over. Echter op het moment dat de situatie weer 'normaal'  wordt, wordt u waarschijnlijk geconfronteerd met een overvloed aan nieuwe projecten, programmes en softwareontwikkeling. Nu is hét moment om de expertise op te bouwen om straks met volle moed te kunnen starten, dus waarom zou u geen cursus volgen, een certificaat behalen en gebruik maken van deze tijd? QRP ontwikkelt professionals om verandering mogelijk te maken. Zo hebben wij u in deze uitdagende tijd een passende oplossing kunnen bieden. We bieden onze virtuele klaslokalen aan, naast onze e-learning oplossingen en hopen u binnenkort ook weer klassikale cursussen op locatie te kunnen aanbieden. Voor meer informatie, download hier onze Virtual Classroom brochure. Of neem direct contact met ons op via belgium@qrpinternational.com of +32 (0) 2 80 81014.
Lees meer
Datum: 27/02/2020
Axelos lanceerde onlangs zijn laatste twee ITIL 4 Managing Professional streams modules; ITIL 4 Drive Stakeholder Value en ITIL 4 High Velocity IT. Met de publicatie van deze twee modules is de ITIL 4 Managing Professional-stream nu volledig beschikbaar. De ITIL 4 Managing Professional streams modules zijn gericht op professionals die werken met technologie en digitale teams in allerlei bedrijven binnen verschillende industrieën. De ITIL 4 Managing Professional Stream biedt praktische en technische kennis over het succesvol leiden van IT-projecten, teams en workflows. ITIL 4 Drive Stakeholder Value Deze module omvat alle soorten interactie en betrokkenheid tussen een organisatie, hun klanten, gebruikers, leveranciers en partners. Het doel van de ITIL 4 Drive Stakeholder Value-module is om ‘de vraag’ om te zetten naar ‘toegevoegde waarde’ door middel van IT-services. Het helpt professionals om de klant en hun customer journey constant in gedachten te houden bij het ontwikkelen van hun diensten en tijdens het nemen van belangrijke beslissingen. Voor het eerst in ITIL zien we dat zowel gebruikers als organisaties deel uit maken van multi-afhankelijke workflows en systemen. De module biedt tools om de tevredenheid van stakeholders te verbeteren, wat essentieel is voor het succes van bedrijven in het huidige competitieve landschap. Degenen met een certificering in ITIL 4 Drive Stakeholder Value kunnen:
  • Stakeholders beïnvloeden
  • Een werkcultuur op basis van transparantie en samenwerking toepassen
  • Ervoor zorgen dat aan de eisen van klanten wordt voldaan
  • Een geweldige klantervaring creëren
Wilt u de ervaring van uw klanten maximaliseren? Lees hier meer over ITIL 4 Drive Stakeholder Value. ITIL 4 High Velocity IT Deze module is gericht op het begeleiden van professionals en organisaties om relevant te blijven in een steeds veranderend digitaal landschap. De High Velocity IT-module helpt onderscheid te maken tussen IT-transformatie en digitale transformatie. De module maakt gebruik van ITIL-principes om organisatorische factoren te verbeteren en geeft handvatten voor het creëren van een high-speed IT omgeving. De module helpt professionals om praktijken zoals Agile, DevOps en Lean samen met technologieën zoals Cloud, Automatisering en geavanceerde analytische methoden in een holistische en geïntegreerde strategie samen te voegen. Degenen met een certificering in ITIL 4 High Velocity IT kunnen:
  • Succesvol zijn en risico's beperken in High Velocity IT omgevingen
  • Efficiëntie verbeteren
  • Begrippen als Agile, DevOps en Lean toepassen
  • Digitale transformatie bevorderen
Wilt u uw organisatie naar het volgende digitale niveau brengen? Lees hier meer over ITIL 4 High Velocity IT. De andere ITIL 4 Managing Professional Stream-modules Eind vorig jaar zijn de andere twee ITIL4 Managing Professional Stream-modules gelanceerd; ‘Create, Deliver & Support’ en ‘Direct, Plan & Improve’. De module Create, Deliver & Support richt zich op de integratie van verschillende waardestromen en activiteiten om IT-producten en -diensten te creëren, te leveren en te ondersteunen. Nieuwsgierig? Zie deze pagina voor meer informatie. De module Direct, Plan & Improve richt zich op het creëren van strategieën en het ontwikkelen van teams die zich inzetten voor continue verbetering. Deze module is vooral bedoeld voor managers van alle niveaus. Nieuwsgierig? Zie deze pagina voor meer informatie. Wilt u rechtstreeks contact met ons opnemen voor meer informatie of bent u benieuwd wat voor type module het beste bij uw organisatie past? Schrijf ons op belgium@qrpinternational.com
Lees meer
Datum: 24/02/2020
QRP International heeft één kerndoel: “Professionals ontwikkelen om verandering te faciliteren”. Wij geloven dat verandering een hulmiddel is voor groei en verbetering, niet alleen op professioneel gebied, maar ook in binnen onze samenleving. Vanuit deze redenatie kiest QRP International er ieder jaar voor om een goed doel te steunen. Dit jaar hebben wij gekozen voor Kibarè Onlus. Kibarè werd in 2013 opgericht in Como. De oprichters hebben meer dan 20 jaar ervaring in internationale samenwerking in India en Afrika, met name in Burkina Faso. Wij vroegen aan een medewerker van Kibarè wat zij precies doen en om hun project in Burkina Faso te introduceren. In Burkina Faso is het een voorrecht om naar school te gaan. Veel ouders zijn er van overtuigd dat kinderen het gezin moeten helpen in de landbouw; sommigen denken ook dat moeten trouwen en verhuizen als ze amper in hun tienerjaren zijn. Issa Yelemou heeft zijn leven gewijd aan deze kinderen. Toen hij in 2006 met pensioen ging, inveseerde hij zijn spaargeld om zijn eigen basisschool te bouwen in de buitenwijken van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Hij noemde de school Millenium en werd directeur. Zijn visie trok getalenteerde en gemotiveerde leraren aan en gezamenlijk hebben zij de school tot een kenniscentrum gemaakt. Helaas heeft het schoolgebouw het zwaar te verduren gehad de afgelopen regenseizoenen. Het regenwater is het goedkope cement binnengedrongen en er zijn grote scheuren op de muren verschenen. Ouders zijn begonnen hun kinderen van school te halen, om hun veiligheid te waarborgen. Sinds 2016 helpen wij Issa Yelemou zijn school te herbouwen. Sommige klassen zijn al verhuisd naar veilige en droge klaslokalen in de nieuwe vleugel, maar andere nog niet. Deze klassen hopen dat de verbouwingsplannen doorgaan en zij het volgend schooljaar kunnen verhuizen. QRP International besloot om de organisatie Kibarè Onlus te helpen met een donatie die ervoor moet zorgen dat Issa Yelemou de verbouwing op tijd af kan hebben. Dit omdat wij erin geloven dat alle kinderen in een veilige en stabiele situatie moeten kunnen studeren en groeien om hun potentieel te ontwikkelen. Bezoek de website van Kibarè om meer te weten te komen over hun missie, verhalen en prachtige prestaties. Volg ook hun Instagram of Facebook account!
Lees meer
Datum: 18/02/2020
Met trots deelt QRP International mee dat wij vanaf heden de meest recente PeopleCert DevOps kwalificaties aanbieden.

PeopleCert DevOps

DevOps (een samenvoeging van ‘development’ en ‘operations’) is een procesbenadering dat de denkmethodes van software ontwikkeling en informatietechnologie operations samenvoegt. Het doel van DevOps is om tijdens het opleveren van software versies, de levenscyclus van systeemontwikkeling te verkorten. De bedrijfsdoelstellingen sneller, beter en kostenefficiënt worden nauw betrokken bij dit proces.

DevOps kwalificaties worden aangeboden door PeopleCert: de nieuwe hands-on kwalificaties zijn ontwikkeld om organisaties met gevestigde IT Service Management praktijken te begeleiden met processen, tools en culturele integratie van DevOps

PeopleCert DevOps kwalificatieniveaus

Het Peoplecert DevOps kwalificatie schema bestaat momenteel uit drie verschillende certificaten: PeopleCert DevOps Fundamentals Deelnemers krijgen praktische richtlijnen over het toepassen van DevOps door middel van 15 essentiële keypoints, met name binnen het ITSM framework. PeopleCert DevOps Leadership Deelnemers krijgen begeleiding om de implementatie van DevOps praktijken te kunnen leiden en de culturele verschuiving te kunnen waarborgen voor een betere samenwerking en communicatie. PeopleCert DevOps Engineering Deelnemers krijgen praktische begeleiding over het gebruik van automatiseringstools en hoe deze tools de cultuur en werkwijzen van DevOps ondersteunen. - Verschijnt binnenkort -
Meer weten? Contacteer ons direct voor meer informatie over PeopleCert Devops.
Lees meer
ITIL 4 en DevOps, ITIL, ITIL4, ITIL vs DevOps
Datum: 28/10/2019
De moderne, snelle bedrijfsomgeving vereist dat IT- en digitale teams innovatieve en betrouwbare kleinere producten op te leveren, sneller en vaker. Traditionele IT-frameworks kunnen niet voldoen aan de bedrijfsbehoeften die worden veroorzaakt door deze '4e industriële revolutie' die voor het merendeel van de gevallen achterhaald en inefficiënt is. ITIL is bijgewerkt naar de nieuwe ITIL 4-versie om te reageren op de nieuwe zakelijke behoeften en om de bruikbaarheid en integratie te verbeteren door een gemeenschappelijke woordenschat binnen afdelingen en teams te bieden. Maar biedt het ITIL v4-raamwerk richtlijnen voor de integratie ervan met andere Agile-methoden? Ja, ITIL 4 is evenzeer van toepassing op alle serviceorganisaties en moet werken met meerdere andere best practices, het is eigenlijk een complementair kader voor andere manieren van werken, zoals Lean, Agile en DevOps. Laten we in meer detail ontdekken waarom het fout is ITIL 4 te definiëren als een "traditioneel" en “star” IT-Service Management framework!

Drie redenen waarom ITIL 4 samengaat met de Agile-cultuur: de leidende principes van ITIL

1.De holistische benadering en het creëren van waarde ITIL 4 biedt een holistische benadering voor het co-creëren van waarde met klanten en andere belanghebbenden in de vorm van producten en diensten. De holistische benadering samen met het creëren van waarde zijn de eerste twee van de 7 ITIL- leidende principes (focus op waarde, houd het simpel en praktisch, denk en werk holistisch, start waar u bent, iteratief vooruitgang maken met feedback, samenwerken en zichtbaarheid bevorderen, optimaliseren en automatiseren). De ITIL-richtlijnen onderstrepen dat er geen waardecreatie mogelijk is zonder een vlotte en gemakkelijke communicatie tussen gebruikers, belanghebbenden en providers die allemaal betrokken zijn bij de optimalisatie van de uiteindelijke output die, alleen met communicatie en samenwerking, de gewenste uitkomst zal opleveren. De noodzaak om de nadruk te leggen op waarde en het vermijden van het creëren van onnodige capaciteiten (capabilities) is een kernprincipe van LEAN Management waarbij producten bedoeld zijn om Just In Time te worden geleverd (voortdurende stroom van kleine pakketten geproduceerd in exact afgesproken aantallen en opgeleverd op de exact afgesproken planning) om verspilling te voorkomen (berekend in productiekosten, te leveren producten en menselijke werkuren) en om de kwaliteit te verbeteren. 2. Start waar u bent ITIL schrijft voor "Start waar u bent": om een ​​nieuw eindproduct met succes op te leveren, kunt u niet alles in één keer beheren als uw organisatie niet over de nodige capaciteiten beschikt (kennis, economische middelen, mentale houding, enz.). Er zijn processen die gerespecteerd en stap voor stap geïmplementeerd moeten worden om een ​​definitieve dienst te leveren die met succes het gewenste resultaat zal bereiken. Dit principe wordt duidelijk uitgelegd door Kevin Kasunic Manager van Business Transformation bij Walt Disney Company in een beroemde whitepaper waarin hij uitlegt hoe hij het IT-team van het bedrijf heeft geleid naar de goedkeuring van het ITIL Framework. U kunt de whitepaper hier downloaden. De filosofie die achter dit principe staat, is in feite geen unicum, de cultuur van DevOps suggereert om te beginnen waar men is en wat men heeft. DevOps is gedeeltelijk gebaseerd op ITIL- en Lean-principes. Daarom vertegenwoordigen DevOps en ITIL twee methoden die zeer efficiënt en effectief kunnen worden geïntegreerd. 3. Houd het simpel en praktisch en vertrouw op feedback! Volgens het Agile Manifesto is een agile organisatie gebaseerd op individuen (intern en extern van de organisatie) en interactie in plaats van processen en tools: de focus ligt op de voortdurende levering van werkende software om klaar te zijn voor waarschijnlijke verzoeken voor verandering. Nogmaals, de ITIL-guidance leidt ertoe dat het volledig verenigbaar is met de Agile-mindset van "hou het eenvoudig en praktisch" door continu werkpakketten te leveren die het gewenste resultaat bereiken en omdat het eindproduct / de service wordt verkregen door "iteratief vooruit te gaan met feedback”. Door het simpel en praktisch te houden, suggereert de ITIL-gids om niet voor elke uitzondering een oplossing te produceren maar waarbij alleen de uitzonderingen centraal staan ​​die de grootste kans hebben om te realiseren. U levert eenvoudige en snelle oplossingen die onmiddellijk waarde tonen. Dit is een resultaatgericht denken en vereist een holistische kijk op de organisatieprocessen, procedures, projecten en doelen. Bovendien helpt het om te werken aan de algehele output tegelijkertijd en ervoor te kiezen om te werken met beheersbare kleinere brokken om alle uitzonderingen/ verzoeken tot verandering aan te pakken die de gebruikers via hun feedback hebben opgeworpen. Iteratieve vooruitgang met feedback maakt het mogelijk om snel werkende software te leveren die eenvoudig en iteratief kan worden verbeterd tot de uiteindelijke output; de uiteindelijke output is getest en aangepast tijdens elke iteratie door de eindgebruiker met het doel een product / dienst te ontvangen die hem kan helpen het uiteindelijke resultaat te bereiken. Na deze korte analyse van de belangrijkste ITIL 4 leidende principes, is het vrij duidelijk dat ITIL een complementair raamwerk is voor andere manieren van werken, zoals Lean, Agile en DevOps. Hoewel ITIL & DevOps op het eerste gezicht bij de antipodes zouden kunnen verschijnen, hebben deze twee IT-methodieken eigenlijk meer gemeen dan men zou verwachten; ITIL integreren met DevOps is een vrij soepel proces dat een zeer effectieve en moderne manier van software en diensten kan garanderen.
Lees meer

Evenementen

​Bekijk onze ​Evenementen

We hebben duizenden professionals geholpen bij het verbeteren van hun vaardigheden. Wij kunnen ook u helpen.

Schrijf u in voor uw Nieuwsbrief en kies welke inhoud u wil ontvangen: PPM Management, IT Service Management of beiden! 1 keer per maand zal u speciale aanbiedingen, artikels, white papers, webinars en event uitnodigingen ontvangen. Geen spam, enkel professioneel advies van uw QRP team.

Houdt contact met de community
Volg ons op Linkedin and Twitter

Nieuws

Lees het Laatste Nieuws

Evenementen

Bekijk onze Evenementen