Kies uw land en taal
Kies uw land en taal
SCRUM

Agile Scrum Methode: Cursus en certificering

Scrum is een Agile kader voor het voltooien van complexe projecten. Scrum was origineel gebruikt voor software ontwikkelingsprojecten, maar werkt ook goed voor elke complexe, innovatieve werkscope. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Het Scrum kader is bedriegelijk simpel en kan toegepast worden voor elk project of inspanning in productontwikkeling. Scrum biedt een fundering en pad aan om zakelijke doelstellingen op te leveren in een gezonde en aangename sfeer van samenwerken.

Scrum is de leidende Agile ontwikkeling methodologie, gebruikt door Fortune 500 bedrijven over de hele wereld. Scrum is een stevig en succesvol Agile kader dat reeds is toegepast in een heel gevarieerde waaier van projecten en teams. De Scrum Alliance bestaat om de manier waarop we complexe projecten aanpakken te transformeren via het Scrum kader en de Agile principes binnen de software ontwikkeling naar de bredere wereld van werk.

Scrum Voordelen:

 • Scrum is een op het team gebaseerde aanpak om zo waarde op te leveren aan de “business”. Teamleden werken samen om het gezamenlijke zakelijke doel te bereiken. Het Scrum kader promoot effectieve interactie tussen teamleden opdat het team waarde aan de “business” kan opleveren.
 • Scrum vereist een werkbare en afgewerkte productaangroei als het primair resultaat van elke sprint. Eender welke activiteit dat plaats vindt tijdens de sprint, de focus is steeds op de creatie van productaangroei.
 • Scrum is een kader ontwikkeld om de samenwerking te promoten en te vergemakkelijken. Teamleden werken samen met elkaar om de beste manier te vinden om software, en andere “deliverables”, te leveren aan de “business”
 • Scrum teams maken regelmatig plannen. Deze plannen helpen het team en de business om beslissingen te nemen. Hoewel het doel van het team niet is om blindelings het plan te volgen, maar wel om waarde te creëren en verandering te omarmen.

SCRUM Feiten

 • Meer dan 368.000 gecertifieerden Scrum Alliance
 • Gebruikt in meer dan 175 landen over de hele wereld
 • Scrum Alliance heeft ongeveer 275 User Groups over de hele wereld
 • Gebruikt door veel industrietakken, wereldwijd: software ontwikkeling, opleiding, marketing, operations, leger, automobielsector en andere

Scrum Rollen

Een Scrum team heeft drie rollen:

 • Scrum Master – helpt het team om Scrum op de beste manier te gebruiken om het product te maken.
 • Product Owner – bezit de visie voor het product
 • Development team – bouwt het product

Literatuur en Business boeken

Bekijk ze hier

Gevalstudie
en Witboek

Ga naar de download area

CONSULTANCY

Pas de Scrum methode aan uw noden aan

QRP International is een bedrijf dat zich verantwoordelijk voelt om te voorzien in advies, coaching en opleiding door een Scrum gecertifieerde consultant. Op deze manier kunnen we zowel uw individuele als organisatorische mogelijkheden verbeteren.

Naast training en opleiding, bieden we een totaaloplossing om de grondbeginselen van Scrum® aan te passen aan uw bedrijfsnoden.

Ontdek meer

MEER INFORMATIE

Vraag ons om meer informatie

Indien u vragen heeft of uw wil meer informatie ontvangen, aarzel dan niet om ons te contacteren door gebruik te maken van het onderstaande formulier.

Naam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Uitleg


Go to Top