Agile Change Agent: de agile benadering van verandering

“Is het mogelijk om te leren hoe je beter kunt omgaan met verandering in een agile wereld?”. Dit was de vraag die Melanie Franklin, gerenommeerd Agile & Change Management expert, heeft omgezet in een antwoord. In 2014 publiceerde ze het boek “Agile Change Management – ​​een praktisch raamwerk voor succesvolle verandering planning en implementatie”. Het boek biedt een benadering voor het managen van transformationele verandering initiatieven, waarbij veel van de ideeën uit de agile frameworks worden gebruikt. Dit boek heeft geleid tot de creatie van de training en certificering Agile Change Agent.

Twee jaar geleden hadden we de kans om Melanie Franklin te interviewen en vandaag kondigen we met trots de lancering van de Agile Change Agent opleidingen aan.

Agile Change Agent: een agile benadering van verandering

Een Agile benadering van verandering gaat over het bewerkstelligen van verandering in iteratieve fases. Volgens Melanie Franklin gaat Agile Change Management over het aanvaarden dat in deze wereld waarin alles zeer snel verandert, het geen goed idee is om te proberen elke verandering in detail vooraf te plannen.

De Agile Change Agent opleiding & certificering biedt richtlijnen voor diegenen die aan een verandering willen deelnemen. De opleiding geeft inzicht in het plannen en beheren van alle activiteiten die nodig zijn om verandering op een Agile manier te ontwerpen, te leveren en toe te passen.

De training geeft antwoord op de vragen “Wat maakt een verandering succesvol?” “Wat moeten we echt weten om een ​​verandering succesvol te maken?” “Hoe kunnen we onze veranderingen managen in een agile wereld?”. De missie van deze opleiding is om duidelijk te maken dat het er niet om gaat wat je moet doen, maar hoe je het moet doen en de technieken die je hierbij kunt gebruiken.

Ben jij een Agile Change Agent?

Je bent een change agent als je verantwoordelijk bent voor het creëren van nieuwe manieren van werken als resultaat van een projectinvestering. Of als je een rol in verandermanagement vervult, waarbij je identificeert wat er gedaan moet worden door degenen die de verandering in werk gaan voelen.

Echter, je bent ook een change agent als je te maken krijgt met veranderingen in sales, marketing, HR, finance of andere afdelingen. Je bent een change agent als je tijdens je dagelijkse prioriteiten  de  bestaande werkwijzen aanpast om aan de huidige klantvraag te voldoen. Maar je ook je collega’s mobiliseert om deel te nemen aan de veranderingen die de organisatie maakt / besluit. Je treedt in deze situaties op als zogenaamde ‘change agent’.

Door activiteiten voor effectief verandermanagement te begrijpen en deze op te nemen in het Agile-projectplan, vergroot je de kans dat de deliverables van het project worden aangenomen in new business als ‘gebruikelijke werkmethoden’.

Professionals worden misschien geen Change Agents genoemd, maar het punt is dat ze naast hun dagelijkse werk een rol hebben om verandering te helpen realiseren en uiteindelijk verandering te integreren in de huidige manier van werken.

Waarom is de Agile Change Agent relevant voor jou;

  • Agile en verandering praktisch uitgelegd
  • De opleiding bevat veel probleemoplossende technieken
  • Je kunt profiteren van een praktische kit met technieken, checklists en hulpmiddelen, zodat je direct na het verlaten van de opleiding kan beginnen met het beheren van je veranderprojecten
  • De training helpt degenen die verstand hebben van verandering om Agile te begrijpen, en degenen die verstand hebben van Agile te leren over verandering
  • Je kunt een kwalificatie op je cv krijgen die bewijst dat je vaardigheden hebt in Agile en verandermanagement – de twee meest populaire onderwerpen in het bedrijfsleven van vandaag.

Meer informatie? Bezoek onze Agile Change Agent pagina.