PRINCE2 Processtroomschema: elementen in een oogopslag

PRINCE2® (Projects IN Controlled Environment) is een gestructureerde method voor effectief en efficiënt beheer van projecten. Het is een generieke, best-practice benadering voor het beheren van alle soorten projecten en het is de de-facto standaard geworden voor het organiseren, beheren en controleren van projecten wereldwijd.

Waarom hebt u dit nodig: PRINCE2 elementen in een oogopslag

De PRINCE2 methode bevat de volgende sleutel elementen:

  • 7 Processen vormen het project management
  • 7 Principes vormen de basis van een goede method voor het beheren van projecten
  • 7 Thema’s kennisgebieden die specifieke sleutel gebieden in project management ondersteunen.

Het PRINCE2 Processtroomschema is een grafische “in een oogopslag” presentative van alle PRINCE2 processen en hoe deze samen passen en het toont ook alle processen betrokken bij het voeren van een PRINCE2 project van start tot finish.

Daarom hebben we besloten om dit te reviewen om te garanderen dat dit een zeer nuttige tool blijft voor:

  • PRINCE2 vorming deelnemers: QRP International biedt een A3 Process Map versie aan als deel van het trainingsmateriaal tijdens onze vormingen,zowel voor klassikale vorming als afstandsleren.
  • PRINCE2 project managers: voor iedereen die PRINCE2 toepast kan genieten van de voordelen van een duidelijk grafisch overzicht van de methode.

De QRP International’s PRINCE2 Process Map toont niet alleen alle processen en hoe iedere fase integreert in een andere, maar ook welke actie dient genomen te worden voor ieder process, welke de belangrijke producten, documenten of informatie zijn om op te leveren tijdens iedere fase for elke management niveau (Team Manager, Project Manager, Stuugroep).

Het ziet er ingewikkeld uit maar dat is het zeker niet! De Process Map is een sterk wapen tijdens de PRINCE2 Foundation en Practitioner vorminge en een zeer nuttig referentie document eens terug op kantoor in jouw project manager rol.

Download uw versie! Het is beschikbaar in 5 talen

Uw PRINCE2 Process Map is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Italiaans en is beschikbaar voor download hier: mis deze kans niet!

Meer over PRINCE2: Documentatie pagina

QRP International heeft een volledige selectie van aanbevolen literatuur voor professionele kwalificaties: ontdek onze documentatie pagina om op de hoogte te blijven van de laatste publicaties over Project, Programma, Portfolio en Change Management.