QRP steunt Kibarè Onlus

QRP International heeft één kerndoel: “Professionals ontwikkelen om verandering te faciliteren”. Wij geloven dat verandering een hulmiddel is voor groei en verbetering, niet alleen op professioneel gebied, maar ook in binnen onze samenleving. Vanuit deze redenatie kiest QRP International er ieder jaar voor om een goed doel te steunen. Dit jaar hebben wij gekozen voor Kibarè Onlus.

Kibarè werd in 2013 opgericht in Como. De oprichters hebben meer dan 20 jaar ervaring in internationale samenwerking in India en Afrika, met name in Burkina Faso. Wij vroegen aan een medewerker van Kibarè wat zij precies doen en om hun project in Burkina Faso te introduceren.

In Burkina Faso is het een voorrecht om naar school te gaan. Veel ouders zijn er van overtuigd dat kinderen het gezin moeten helpen in de landbouw; sommigen denken ook dat moeten trouwen en verhuizen als ze amper in hun tienerjaren zijn.

Issa Yelemou heeft zijn leven gewijd aan deze kinderen. Toen hij in 2006 met pensioen ging, inveseerde hij zijn spaargeld om zijn eigen basisschool te bouwen in de buitenwijken van Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Hij noemde de school Millenium en werd directeur. Zijn visie trok getalenteerde en gemotiveerde leraren aan en gezamenlijk hebben zij de school tot een kenniscentrum gemaakt. Helaas heeft het schoolgebouw het zwaar te verduren gehad de afgelopen regenseizoenen. Het regenwater is het goedkope cement binnengedrongen en er zijn grote scheuren op de muren verschenen. Ouders zijn begonnen hun kinderen van school te halen, om hun veiligheid te waarborgen.

Sinds 2016 helpen wij Issa Yelemou zijn school te herbouwen. Sommige klassen zijn al verhuisd naar veilige en droge klaslokalen in de nieuwe vleugel, maar andere nog niet. Deze klassen hopen dat de verbouwingsplannen doorgaan en zij het volgend schooljaar kunnen verhuizen.

QRP International besloot om de organisatie Kibarè Onlus te helpen met een donatie die ervoor moet zorgen dat Issa Yelemou de verbouwing op tijd af kan hebben. Dit omdat wij erin geloven dat alle kinderen in een veilige en stabiele situatie moeten kunnen studeren en groeien om hun potentieel te ontwikkelen.
Bezoek de website van Kibarè om meer te weten te komen over hun missie, verhalen en prachtige prestaties. Volg ook hun Instagram of Facebook account!