PRINCE2 2017 Versie – Eerste Cursus Beschikbaar!

De PRINCE2-versie van 2017 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de PRINCE2-community wereldwijd en houdt rekening met verschillende drivers voor verandering. Een van de meest dringende is de toegenomen professionaliteit binnen de PM-gemeenschap: projectbeheer zal meer en meer worden beschouwd als een brede zakelijke vaardigheid en dit zal bijgevolg een voortdurende verbetering vereisen van elke PM die in het veld werkt.

Deze nieuwe versie is EINDELIJK beschikbaar in het DUTCH:

DATUM: 2-3-4 Juli – BOEK NU – 20% EARLY BIRD PROMO! 

WAT IS NIEUW IN DE VERSIE VAN 2017? VERANDERINGEN IN DE METHODE

De 2017-update van PRINCE2 bouwt voort op de bewezen kracht van PRINCE2 en beantwoordt tegelijkertijd aan de huidige vereisten voor flexibiliteit en wendbaarheid. Je zult ontdekken hoe de kern van de PRINCE2-methode, zoals principes, processen en thema’s, ongewijzigd blijven, terwijl een hernieuwde focus op het belang van tailoring is toegevoegd: het hoofdstuk over tailoring is uitgewerkt en prominenter geplaatst bij het begin van het handboek, en het bevat duidelijke aanwijzingen over:

  • wat U wel en niet kan aanpassen
  • wie is verantwoordelijk voor het afstemmen en documenteren
  • voorbeelden van verschillende projectomgevingen
  • Aanpassen en inbedden van PRINCE2 in een organisatie

Bovendien wordt het onderscheid tussen tailoring, adoptie en inbedding meer in detail uitgelegd en is er een leidraad voor het adopteren en inbedden van PRINCE2 in een organisatie.

WAT IS NIEUW IN DE VERSIE VAN 2017? EXAMENWIJZIGINGEN

FOUNDATION EXAMEN-> Het Foundation gedeelte bestond voorheen uit 75 vragen en is nu veranderd in 60 vragen. De duur is nog steeds 1 uur, terwijl het minimumcijfer van 50% (35/70) naar 60% (36/60) gaat. Ook de stijl van de vragen is veranderd, omdat bijna alle negatieve vragen zijn verwijderd en het aantal vragen over ontbrekend woorden zijn verminderd.

PRACTITIONER EXAMEN -> Het Practitioner-examen bestond eerder uit 80 vragen en is veranderd in 75 vragen. Duur en slaagcijfers blijven ongewijzigd. De vraagstijlen waaraan wordt vastgehouden zijn klassieke multiple choice en matching (2 kolommen), terwijl meerdere antwoorden (2 juiste antwoorden op 5 mogelijke antwoorden) en beweringsreden (waar / onwaar vragen) zijn verwijderd. Terwijl eerder het Practitioner-examen slechts 6 thema’s en 2 processen behandelde wordt er met de NIEUWE versie alle thema’s, alle processen en de principes behandeld. Laatste belangrijke verandering betreft de geldigheid van de Practitioner-certificering: vanaf de lancering van de nieuwe examens zal de geldigheid van de NEW Practitioner 3 jaar zijn (niet 5 jaar).

Voor meer informatie over de CERTIFICATIE-wijzigingen kunt u dit eenvoudige en informatieve artikel lezen.