ITIL 4
ITIL-4-certification-framework

Certificatie ITIL 4

ITIL staat voor “Information Technology Infrastructure Library®” en wordt door miljoenen professionals wereldwijd aangenomen als het meest relevante Service Management Framework op mondiaal niveau. Het ITIL 4-certificatieschema biedt uitgebreide, praktische en bewezen richtlijnen voor het opzetten van een servicemanagement systeem, terwijl het ook een algemene woordenlijst biedt voor bedrijven die IT-services gebruiken.

Wat is ITIL? van ITIL v3 naar ITIL v4 (ITIL 4)

ITIL of Information Technology Infrastructure Library®, is het IT Service Management-raamwerk dat algemeen wordt erkend als de meest geschikte IT-best practice die een gemeenschappelijke taal en hulpmiddelen biedt die samenwerking binnen IT-teams mogelijk maken om waarde te leveren voor het hele bedrijf. Het ITIL 4-certificatieschema krijgt al meer dan 25 jaar uitgebreide, praktische en bewezen richtlijnen voor het opzetten van een servicebeheer systeem.

De update van ITIL v3 naar ITIL 4 is gestart in 2018 toen AXELOS een breed scala aan mensen heeft betrokken bij de ontwikkeling van ITIL 4 voor het samenstellen van een Global ITIL Development Group, die bestaat uit meer dan 2.000 professionals. Het resultaat van deze samenwerking is een soepele overgang naar een flexibele en behendige guidance.

De digitale transformatie en de onvermijdelijke interactie tussen mensen, digitale technologieën en fysieke middelen hebben geleid tot een steeds sneller en complexere omgeving, waardoor organisaties wendbaarder moeten zijn, beter uitgerust om aan te passen wat ze doen en klaar zijn om nieuwe manieren van werken aan te nemen. Deze evolutie van de ITIL 4, via zijn framework, helpt organisaties bij het verbinden en afstemmen van de verschillende uitdagingen die niet alleen relevant zijn voor ITSM-professionals, maar ook voor een breder scala aan professionals die in de digitale wereld werken.

ITIL 4 breidt eerdere versies uit door een praktische en flexibele basis te bieden om organisaties te ondersteunen bij hun reis naar de nieuwe wereld van digitale transformatie. Het biedt een end-to-end IT / digitaal bedrijfsmodel voor de levering en werking van technisch ondersteunende producten en diensten en stelt IT-teams in staat een cruciale rol te blijven spelen in een bredere bedrijfsstrategie.

Het ITIL 4-certificatieschema biedt een uitgebreide, praktische en bewezen leidraad voor het opzetten van een servicebeheer systeem en biedt een gemeenschappelijke verklarende woordenlijst voor bedrijven die IT-services gebruiken.

ITIL 4 opleiding: het nieuwe certificatie schema

Het nieuwe ITIL 4-certificatieschema bestaat uit twee stromen: ITIL Managing Professional (ITIL MP) en ITIL Strategic Leader (ITIL SL). Elke stroom is ontwikkeld om IT-specialisten een diepgaande kennis te bieden van de belangrijkste gebieden van servicebeheer en IT-strategie om hun kennis en professionele groei te ondersteunen. Om de aanduiding ITIL Managing Professional (ITIL MP) of ITIL Strategic Leader (ITIL SL) te verkrijgen, moet de professional alle modules in elke stream voltooien. ITIL Strategist is een universele module voor beide streams.

Het ITIL 4-Certificatieschema bestaat uit de volgende modules:

 • ITIL Foundation
 • ITIL Specialist (3 modules)
 • ITIL Strategist
 • ITIL Leader
 • ITIL Master

ITIL4_certification itil v4

Wat betreft de ITIL v3-certificeringsregeling moeten kandidaten de ITIL Foundation-module passeren om toegang te krijgen tot de verdere modules. In ITIL 4 kunnen kandidaten kiezen tussen twee streams, ITIL Managing Professional en ITIL Strategic Leader, maar het bereiken van het ITIL 4 Foundation-niveau is een vereiste voor beide streams.

Enige twijfel? Neem contact met ons op door het formulier in te vullen!

ITIL v3 opleidingen

Alle modules van het ITIL v3-certificatieschema zijn nog steeds beschikbaar: de overgang van ITIL v3 naar ITIL 4 verloopt geleidelijk. Axelos weert ITIL v3 niet vóór juni 2020 en in ieder geval zal het een module niet weren zonder een officiële communicatie te verspreiden ten minste 6 maanden van tevoren. U kunt uw ITIL v3-certificatieschema verder uitvoeren door te kiezen uit de volgende modules:

 • ITIL Practitioner
 • ITIL Service Strategy
 • ITIL Service Design
 • ITIL Service Transition
 • ITIL Service Operation
 • ITIL Continual Service Improvement

Doorgaan met uw ITIL-certificatieschema geeft u de kans om de 17 credits te behalen die nodig zijn voor de overgang van ITIL v3 naar het ITIL 4-certificatieschema.

Voor de ITIL v3-vorming en certificering organiseert QRP in-house opleidingen over heel België, mogelijk in het Frans, Engels en Nederlands. Geïnteresseerd in de ITIL v3 Foundation-certificering? Neem contact met ons op door het formulier onderaan de pagina in te vullen!

ITIL v4 Foundation-cursus

Meer informatie over ITIL Foundation

ITIL v4: ontdek al het nieuws

download uw gratis exemplaar!

MEER INFORMATIE

Als u vrijblijvend een offerte wilt ontvangen of indien u vragen heeft, neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Vraag een offerte aan

Naam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Uitleg