Kies uw land en taal
ITIL 4
ITIL-4-certification-framework

Certificatie ITIL 4

ITIL staat voor “Information Technology Infrastructure Library®” en wordt door miljoenen professionals wereldwijd aangenomen als het meest relevante Service Management Framework op mondiaal niveau. Het ITIL 4-certificatieschema biedt uitgebreide, praktische en bewezen richtlijnen voor het opzetten van een servicemanagement systeem, terwijl het ook een algemene woordenlijst biedt voor bedrijven die IT-services gebruiken.

ITIL 2019: van ITIL v3 naar ITIL v4 (ITIL 4)

ITIL of Information Technology Infrastructure Library®, is het IT Service Management-raamwerk dat algemeen wordt erkend als de meest geschikte ICT-best practice die een gemeenschappelijke taal en hulpmiddelen biedt die samenwerking binnen ICT-teams mogelijk maken om waarde te leveren voor het hele bedrijf. Het ITIL 4-certificatieschema krijgt al meer dan 25 jaar uitgebreide, praktische en bewezen richtlijnen voor het opzetten van een service beheer systeem.

ITIL evolueert momenteel van ITIL v3 naar ITIL 4 – de update is het resultaat van feedback en inzichten van duizenden professionals en organisaties wereldwijd.

ICT ligt aan de kern van elk bedrijf in de wereld van vandaag. De update stelt ITIL in staat om de snelle en complexe omgeving waar we nu in leven te weerspiegelen, evenals nieuwe manieren van werken en nieuwe praktijken. Al dit is niet alleen voor ITSM-professionals van essentieel belang, maar ook voor een breed scala aan professionals die werken in de wereld van digitale transformatie.

Het ITIL 4 framework is gebaseerd op succesvolle ITSM-praktijken en breidt zich uit naar de bredere context van klantbeleving, value streams en digitale transformatie, maar ook naar nieuwe manieren van werken, zoals Lean, Agile en DevOps.

ITIL 4 opleiding: het nieuwe certificatie schema

Het nieuwe ITIL 4-certificatieschema bestaat uit twee stromen: ITIL Managing Professional (ITIL MP) en ITIL Strategic Leader (ITIL SL). Elke stroom is ontwikkeld om IT-specialisten een diepgaande kennis te bieden van de belangrijkste gebieden van servicebeheer en IT-strategie om hun kennis en professionele groei te ondersteunen. Om de aanduiding ITIL Managing Professional (ITIL MP) of ITIL Strategic Leader (ITIL SL) te verkrijgen, moet de professional alle modules in elke stream voltooien. ITIL Strategist is een universele module voor beide streams.

Er bestaan 4 certificatieniveaus binnen het ITIL 4 schema:

 • ITIL Foundation
 • ITIL Managing Professional
 • ITIL Strategic Leader
 • ITIL Master.

ITIL4_certification itil v4

ITIL v3 opleiding

Alle modules van het ITIL v3 certificatieschema zijn nog steeds beschikbaar: Axelos zal ITIL v3 niet vóór juni 2020 stoppen. Indien u geïnteresseerd bent in het organiseren van een interne ITIL v3 opleiding, neem dan contact met ons op.Foundation-niveau is een vereiste voor beide streams.

Om de aanduiding ITIL Managing Professional of ITIL Strategic Leader te verkrijgen, moet de kandidaat alle modules in elke stroom doorlopen, waarbij ITIL Strategist een universele module is voor beide kanalen.

Om in aanmerking te komen voor ITIL Master, moeten kandidaten zowel de ITIL Managing Professional (ITIL MP) als de ITIL Strategic Leader (ITIL SL) certificaten behaald hebben.

ITIL 4 Stromen

Na de ITIL 4 Foundation certificatie kunnen kandidaten kiezen tussen twee verschillende kanalen:

 1. ITIL Managing Professional (ITIL MP)
 2. ITIL Strategic Leader (ITIL SL).

De stroom Managing Professional biedt praktische en technische kennis over hoe u succesvolle ICT-ondersteunde diensten, teams en workflows kan beheren.
ITIL 4 Managing Professional bestaat uit vier modules:

 1. ITIL Specialist: Create, Deliver & Support
 2. ITIL Specialist: Drive Stakeholder Value
 3. ITIL Specialist: High Velocity IT
 4. ITIL Strategist: Direct, Plan & Improve (universele module).

De Strategic Leader-stroom realiseert de waarde van ITIL, niet alleen voor IT-activiteiten, maar voor alle digitale diensten. Een ITIL SL worden toont aan dat de persoon een duidelijk inzicht heeft in hoe IT de bedrijfsstrategie beïnvloedt en stuurt.
ITIL 4 Strategic Leader bestaat uit twee modules:

 1. ITIL Strategist Direct Plan and Improve (universele module)
 2. ITIL Leader Digital and IT Strategy.

ITIL v4 Foundation-cursus

Meer informatie over ITIL Foundation

ITIL v4: ontdek al het nieuws

download uw gratis exemplaar!

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie over het ITIL 4-certificatieschema? Wilt u informatie over de interne ITIL v3 opleiding?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Naam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Uitleg