Kies uw land en taal
Kies uw land en taal
Home/Opleidingen/ABC Scrum
ABC Scrum
scrum methode_opleiding agile scrum_ scrum certificaat_agile scrum cursus_scrum opleiding

Scrum opleiding inclusief Scrum certificaat

Scrum is een kader voor het ontwikkelen, opleveren en onderhouden van complexe producten door middel van een effectieve samenwerking van het team.

Scrum methode

Scrum is een kader waarbinnen medewerkers op een productieve en creatieve manier producten van de hoogst mogelijke waarde leveren. Daarnaast wordt het medewerkers mogelijk gemaakt om binnen het scrum kader diverse complexe problemen op een goede manier aan te pakken. Scrum is ontwikkeld door Ken Schwaber en Jeff Sutherland en officieel gelanceerd in 1995. Scrum is geen proces, techniek of definitieve methode. Anders gezegd, Scrum is een kader waarbinnen verschillende processen en technieken kunnen worden toegepast en bevat Scrum teams, bijbehorende rollen, events, artefacts en regels.

De Scrum methode bestaat uit Scrum Teams en bijbehorende rollen, events, artefacts en regels. Scrum is gebruikt in de ontwikkeling van talloze processen die wij in ons dagelijks leven gebruiken, zowel als individu als samenleving. Scrum is bijvoorbeeld gebruikt bij de ontwikkeling van hardware & software en zelfrijdende auto’s, maar ook bij de ontwikkeling van scholen, overheid, marketing en management. Omdat technologie, de huidige markt en omgevingsfactoren hedendaags veel meer in verbinding staan, is de complexiteit van deze factoren ook toegenomen. Scrum bewijst dagelijks van pas te komen met het omgaan van deze complexiteit. Scrum heeft bewezen zeer effectief te zijn in het voorzien van een constante en geleidelijke kennisoverdracht.

Agile Business Consortium Scrum Opleiding

De agile scrum cursus wordt aangeboden door APMG en het Agile Business Consortium; deze nieuwe hands-on scrum opleiding is gebaseerd op ‘The Scrum Guide’ – de onherroepelijke Scrum kennisbron – geschreven en bijgehouden door de makers van Scrum.

Het is in deze continu veranderende context dat QRP International de opleiding Agile Scrum aanbiedt. De Scrum certificering is ontworpen door APMG en het Agile Business Consortium, beiden leiders in het bevorderen en mogelijk maken van Business Agility. Deze meest recente kwalificatie heeft een grotere focus op de implementatie van Scrum in het hele bedrijf en niet alleen IT en software development.

ABC Scrum certificaat

De APMG-Agile Business Consortium Scrum certificering:

ABC Scrum Master

Deze Agile Scrum cursus behandelt de principes en theorie die ten grondslag liggen aan het Scrum-kader en de rol van de Scrum Master daarin.

MEER INFORMATIE

Wenst u meer informatie te ontvangen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Contacteer ons dan direct door het onderstaande formulier in te vullen.

Name*
Surname*
Email*
Phone*
Comment


Go to Top