AgilePM vs Scrum

AgilePM of Scrum, AgilePM vs Scrum, Scrum, Agile

Wat is de juiste Agile-methode om te kiezen? Hoe kan ik begrijpen wat het Agile-framework is dat het beste bij mijn projecten en de organisatorische behoeften past?

Onze klanten stellen ons deze vragen heel vaak, met name de meest gestelde vraag die we krijgen, is “AgilePM of Scrum”?

Laten we, om rekening te houden met de verschillen tussen AgilePM en Scrum, deze twee methoden ontdekken door ons te richten op hun definities en scopes.

Scrum is het meest verspreide Agile-framework – het resultaat van een onderzoek uitgevoerd door VersionOne laat zien dat ongeveer 58% van de Agile-organisaties Scrum gebruiken.

Scrum is gemaakt en ontwikkeld door Ken Schwaber en Jeff Sutherland in de jaren 90. Het is een iteratieve en incrementele benadering die in eerste instantie werd bedacht om de software oplevering te beheren. Scrum is een teamgebaseerde aanpak waarbij het ontwikkelingsproces is verdeeld in verschillende sprints om de samenwerking met de eindgebruiker te verbeteren. “Scrum” is vernoemd naar een Rugby-praktijk, waar het een synoniem is van “melee”: het leidt tot het visualiseren van hoe het ontwikkelingsteam werkt; alle betrokken actoren die in dezelfde richting duwen, zoals een succesvolle product oplevering.

Scrum is gemaakt om een ​​efficiënt management antwoord te geven op de Software Development-projecten, maar de begeleiding en de flexibiliteit ervan zijn gemakkelijk toepasbaar op al die projecten die een snel antwoord op verandering moeten geven.

AgilePM (Agile Project Management) is de enige Agile-methode voor het Agile-projectbeheer. Het is het resultaat van de samenwerking tussen APMG International en het Agile Business Consortium (voorheen bekend als het DSDM Consortium), het benadrukt de perfecte balans tussen de standaard gestructureerde aanpak van projectmanagement en de flexibiliteit en behendigheid die kenmerkend is voor alle Agile-methoden.

AgilePM is een methode die kan worden gebruikt wanneer alle kenmerken van het eindproduct niet perfect zijn gedefinieerd en, als gevolg, verschillende en herhaalde verzoeken om verandering concretiseren of indien de eindgebruiker een aantal van de projectvoordelen wil ontvangen vóór het afsluiten van het project zelf.

AgilePM is ontwikkeld om alle aspecten van traditionele projectmanagementmethodes met Agile te harmoniseren om het raamwerk aan te passen aan de snel veranderende werkomgevingen.

Ten slotte is Scrum een ​​raamwerk voor productontwikkeling, terwijl AgilePM een projectmanagementmethode is.

Scrum is een handig hulpmiddel bij het afhandelen van complexe projecten, omdat het dynamisch aanpassen aan situaties mogelijk maakt en producten realiseert die effectief en creatief passen bij de behoeften van de eindgebruiker.

AgilePM kan de juiste oplossing zijn voor organisaties die een projectmanagement framework moeten aannemen in een snelle omgeving waar verandering efficiënt en effectief kan worden aangepakt door Agile. Het is met name gericht aan al die organisaties die vanwege complexe governance-redenen de project richtlijnen uit de eerste fasen moeten definiëren.

Als u of uw organisatie op zoek bent naar een Agile-methode om projecten of niet-softwareproducten op een lichtere manier te beheren dan ’traditioneel watervalprojectbeheer’, dan is AgilePM wellicht de juiste methode voor u.

AgilePM of Scrum?

We horen heel vaak de vraag “AgilePM of Scrum?”; blijkbaar is er een trend naar leren en het toepassen van een enkele methodologie / raamwerk voor alle projecten en in alle omgevingen. Eigenlijk zou het enorm nuttig zijn om beide methoden te kennen om per geval de methode te kiezen die wordt gebruikt. De werkomgeving en het soort project moeten aangeven welke methode moet worden gebruikt en niet omgekeerd, het project / product aanpassen aan de gekozen methode is altijd de verkeerde aanpak!

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn de twee methoden in het echte leven perfecte combinaties. In Scrum zullen we het concept van ‘project’ niet vinden, daarom moeten complexe organisaties die Scrum gebruiken een Agile-aanpak ook op organisatieniveau toepassen. Een organisatie die Scrum al heeft toegepast, kan bijvoorbeeld ook geïnteresseerd zijn in het gebruik van AgilePM: Scrum is gericht op de levering van producten, dus het kan worden gebruikt om producten te ontwikkelen terwijl het totale project wordt beheerd door een Project Management-raamwerk zoals AgilePM toe te passen.

 

Scrum, zoals ook verklaard door de auteurs, is een eenvoudig te begrijpen kader maar moeilijk toe te passen. Organisaties kunnen Scrum gebruiken om de klanten dicht bij het project te laten voelen en om snel aan hun behoeften te voldoen tijdens de hele duur van procesontwikkeling, maar ze mogen het belang van projectmanagement niet vergeten.